https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupitele-moravskoslezskeho-kraje-schvalili-uzemni-plan-beskyd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zastupitelé moravskoslezského kraje schválili územní plán Beskyd

1.12.2001 12:43 | OSTRAVA (ČIA)
Návrh územního plánu velkého územního celku Beskydy, který bude platit do roku 2015, odsouhlasili tento týden zastupitelé moravskoslezského kraje. Jak pro ČIA uvedla tisková mluvčí Krajského úřadu v Ostravě Jolanda Pilařová, zastupitelé plán doporučili ke schválení vládě ČR.
 

"Plán zahrnuje okresy Frýdek-Místek, Nový Jičín a Vsetín, proto jej projednali také zastupitelé ve Zlíně," řekla Pilařová. Územní plán Beskyd vymezuje nejméně na 15 let územní ochranu koridorů a ploch pro dopravní zástavby a infrastrukturu, potřebu postupného zajišťování protipovodňové ochrany území a sídel nebo výstavbu výrobně-komerčních zón nadmístního významu. "Plán se připravoval osm let a pokud by nebyl přijat, ztížila by se například výstavba dálnice D47 nebo převod letiště Mošnov ze státu na kraj," upřesnila Pilařová.

Územní plán Beskyd nenavrhuje žádnou hornickou činnost, nemůže ale nerespektovat skutečnost, že v Beskydech existuje ložisko uhlí zahrnuté v dokumentech s celorepublikovou platností jako chráněné ložiskové území a těžební prostor.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist