https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-dvur-kralove-bude-tyden-zit-africkym-festivalem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Dvůr Králové bude týden žít africkým festivalem

23.7.2016 04:07 | DVŮR KRÁLOVÉ N.L. (ČTK)
V zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem dnes dopoledne začne festival Africa live, který do neděle 31. července nabídne návštěvníkům několik desítek vystoupení umělců z černého kontinentu. V programu jsou i módní přehlídky, přednášky, ukázky africké gastronomie či promítání filmů. Africký festival se koná v amfiteátru za vilou ředitelství.
 

Návštěvníci zoo se mohou těšit na vystoupení hudebníků a tanečníků ze Zimbabwe, bubeníků z Konga a Angoly nebo zpěváků a tanečníků z Gambie. "Kromě hudby a tanců návštěvníci zažijí i pravé africké tržiště se spoustou ručně vyráběných dekorací a předmětů, kulinářské speciality nebo budou moct sledovat při práci africkou sochařku Maudy Muhoni z umělecké komunity Tengenenge v Zimbabwe," uvedl ředitel dvorské zoo Přemysl Rabas.

Součástí festivalu budou projekce snímků s africkou tematikou, večerní program doplní ohnivá show a vystoupení skupiny Sahar. Připravené jsou přednášky, například se spisovatelkou Zuzanou Beranovou, a soutěže pro děti. Doplní je malování na obličej a zaplétání typických afrických copánků.

Jednodenní vstup na festival je v rámci vstupného do zoo, které pro dospělého činí 195 korun. Vstupné na celý festival, včetně vstupů do zoo, je za 290 korun. Vstup na večerní koncerty je za 100 korun.

Dvorská zoo, kterou vlastní hradecký kraj, se zaměřuje na Afriku, známá je například úspěšným chovem afrických kopytníků či nosorožců. Od roku 1989 je pro návštěvníky také otevřen areál safari. Zahrada, která si letos připomíná 70. výročí svého založení, tento rok otevřela například nový vstup do areálu, dokončila repliku západoafrického městečka a vybudovala zázemí pro dvě nové hroší samice. Do konce roku chce postavit zimní pavilon pro žirafy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist