https://ekolist.cz/cz/kalendar-akci/vse-co-jste-chteli-vedet-o-jidle-a-bali-jste-se-zeptat
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat

19. února 2025 (středa) 19:00 Praha (Praha 1)
Přednášky a diskuse

Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? Proč nám chutná to, co nám chutná? Jak ovlivnilo náboženství naše stravování? Co jedli naši předkové? Co budeme jíst, až všechno sníme? Co jedí muži a co ženy a proč? Jak se stravují senioři a seniorky a proč mají menší chuť k jídlu? Prochází láska žaludkem? Jak vznikla naše národní kuchyně? Proč nechceme jíst hmyz? Jaké jsou nové trendy v kuchyni? Jakými cestami se k nám dostaly brambory? Kdy vzniklo první rychlé občerstvení? Jak a co jedla šlechta v období baroka? Je pravda, že naši předkové jedli veverky? Proč se bráníme neznámým pokrmům? Proč jsme zvyklí stolovat společně?
Na tyto a další otázky bude na svých přednáškách odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Vstupné 60 Kč

Místo konání | Mariánské náměstí 98/1, Praha 1

Související odkazy: https://www.mlp.cz/cz/akce/e31783-vse-co-jste-chte(...)

Uložit akci do kalendáře
+Google kalendář +iCal export

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist