https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/absolon-k-fotografie-z-evropskych-jeskyni-a-krasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fotografie z evropských jeskyní a krasů

autor: Absolon, K. | místo vydání: Brno | vydavatel: Moravské zemské muzeum | rok vydání: 2010 | počet stran: 72 | cena: 99 Kč
Publikace doprovází současnou výstavu o Karlu Absolonovi v brněnském Pavilonu Anthropos. Karel Absolon zemřel před půlstoletím a o jeho životě i působení v oboru archeologie, speleologie, zoologie i muzeologie byla napsána řada prací. Stranou ovšem stálo souhrnné zpracování Absolonových mezinárodních kontaktů a cest, při nichž vznikl obdivuhodný soukromý fotoarchiv v podobě osmi tisíc skleněných pozitivů a negativů. Moravské zemské muzeum se tak stalo správcem unikátní sbírky snímků, nyní už zdigitalizované, vydávající mimo jiné svědectví o rodícím se fenoménu přelomu devatenáctého a první poloviny dvacátého století - totiž o vědecké fotografii.
autor: Absolon, K.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist