https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/akustika-stavebnich-objektu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Akustika stavebních objektů

autor: | místo vydání: Brno | vydavatel: ERA vydavatelství | rok vydání: 2009 | počet stran: 156 | cena: 176 Kč
Akustika stavebních objektů
Zvuk patří mezi fyzikální faktory životního prostředí. V budovách působí dlouhodobě a opakovaně, významně tak ovlivňuje práci i odpočinek a v konečném důsledku i zdraví lidí užívajících budovu. Vhodně navržený a správně provedený stavební objekt má obyvatele chránit mimo jiné i před nadměrným hlukem pronikajícím do budovy zvenčí i před hlukem způsobeným jinými uživateli budovy. Stavebním řešením vnitřních prostorů v budovách lze také ovlivnit kvalitu příjmu a poslechu žádoucích zvukových signálů a produkcí. Pro zajištění vyhovujícího stavu konstrukcí a stavu vnitřního prostředí je možno použít řadu praktických postupů a opatření prováděných ve všech etapách návrhu a přípravy stavby, při vlastní výstavbě i při užívání budovy. Tato publikace seznamuje se základními kritérii pro posuzování prostředí budov z hlediska stavební akustiky, je zde vysvětlen jejich význam, způsoby a okolnosti jejich používání a jsou uvedeny limitní hodnoty platné v roce 2008. Jsou zmíněny také některé základní metody předpovědi hodnot kritérií výpočtem. Pozornost je věnována i technickým, konstrukčním a organizačním opatřením používaným k regulaci stavu prostředí v budovách.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist