https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/andera-milos-narodni-parky-evropy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Národní parky Evropy

autor: Anděra, Miloš | místo vydání: Praha | vydavatel: Slovart | rok vydání: 2008 | počet stran: 944 | cena: 1699 Kč
Národní parky Evropy Základ knihy tvoří přehled jednotlivých národních parků Evropy (celkem asi do 380 parků ve 33 zemích), prezentovaných podle významu, rozsahu apod. formou o 1 do 8 stran. Parky jsou v encyklopedii uspořádány podle států. U každého NP je uvedena základní charakteristika – poloha, velikost, historie, základní popis přírodních fenoménů, významné lokality vhodné k návštěvě atd., to vše doplněno schématickým znázorněním polohy parku v dané zemi a informační mapou národního parku (případně i logem příslušného národního parku) a nechybí ani údaje o dostupnosti chráněného území, informačních střediscích a aktuální internetové kontakty na správy parku. Základním prostředkem k představení parku je bohatá a kvalitní fotografická výbava s rozmanitými náměty (celkové pohledy, panorama, detaily krajinných celků, interiéry typických či význačných ekosystémů, rostliny a živočichové, případně významné turistické a historické objekty v rámci parku). U části národních parků jsou připojeny i různé zajímavosti týkající se přírodních poměrů (flóry, fauny, podnebí, geologie apod.), doplněné alternativně kromě fotografií i barevnými kresbami, schématy a grafy. Vlastnímu přehledu národních parků předchází úvodní kapitola, která nastiňuje historii a vývoj NP v Evropě. Součástí úvodní kapitoly je i přehledná mapa Evropy s vyznačením všech NP. Závěrečný oddíl je věnován stručnému přehledu jiných významných velkoplošných chráněných území Evropy, které nemají status NP, ale jsou významné z jiných důvodů. Přečtěte si recenzi Ekolistu.
autor: Anděra, Miloš

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist