https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/atlas-sveta-universum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Atlas světa Universum

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Universum | rok vydání: 2009 | počet stran: 400 | cena: 1399 Kč
Atlas světa Universum
Atlas světa Universum je moderní, aktuální atlas světa, který kombinuje špičkovou kartografii s družicovými snímky, barevnými fotografiemi a informativní texty. Mapová část nabízí velmi podrobné, vysoce aktuální a precizně zpracované mapy, vytvořené digitální technologií. Barevné symboly a orientační mapky na každé dvoustraně usnadňují orientaci a hledání v mapě. Všechny světadíly jsou zobrazeny v jednotném měřítku 1 : 4 000 000, pouze v případě Evropy, našeho hustě osídleného mateřského světadílu, bylo použito podrobnější měřítko 1 : 3 000 000. Česká republika a Slovensko, jimž je věnována zvláštní sekce, jsou zobrazeny v měřítku 1 : 750 000. Obsáhlý rejstřík s více než 100 000 hesly ulehčuje hledání sídel, řek, pohoří, státních celků a dalších geografických prvků. Mapy v oddíle Česká republika a Slovensko mají pro snazší hledání vlastní rejstřík. Pozoruhodným rysem tohoto atlasu je jedinečný doplňkový způsob zobrazení: přehledové mapy světadílů, přehledovou mapu České republiky a Slovenska a mapu světa jako celku zachycují i odpovídající družicové snímky, přičemž geografické prvky jako názvy států, hlavní města a zakreslené státní hranice jsou umístěny na průhledné fólii, která družicový snímek překrývá. Přiložením fólie na snímek lze příslušné místo snadno identifikovat. Velkoformátové družicové snímky na začátku knihy nabízejí plastický, téměř trojrozměrný obraz světa. Příloha s ilustrativními družicovými snímky z různých světadílů, v níž nechybějí doprovodné barevné fotografie a texty upozorňují na zajímavé detaily a přírodní zvláštnosti zachycené na snímcích, pak celý atlas uzavírá. Atlas světa Universum je praktická příručka pro každého, kdo chce mít doma aktuální atlas světa, ale také pozoruhodná obrazová publikace, která potěší zrak.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist