https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/bauer-jan-tajemne-stezky-okolo-trebone-krajem-tri-ruzi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tajemné stezky – Okolo Třeboně krajem tří růží

autor: Bauer, Jan | místo vydání: Praha | vydavatel: Regia | rok vydání: 2010 | počet stran: 208 | cena: 224 Kč
Tajemné stezky
Ať budete přijíždět či přicházet do třeboňské pánve z kterékoliv strany, otevře se před vámi jako nastavená dlaň protkaná nesčetnými stříbrnými oky rybníků. Třeboňsku se říká s trochou nadsázky "kraj dvojí oblohy". Jedna je ta skutečná, ta druhá je jejím odrazem v rybničních hladinách, jejím zrcadlovým obrazem. Kolem se táhnou louky, pole a borové lesy, červenají se střechy vesnických chalup a věže kostelíčků a prostřed vší té krásy je pak samotná Třeboň, kamenná pohádka posledního Rožmberka - Petra Voka. Nebudeme se však toulat jen po třeboňských lukách a po hrázích zdejších rybníků, ale zamíříme k Lomnici nad Lužnicí, do Veselí nad Lužnicí a Soběslavi, rovněž spjaté s historií pánů z Růže. Navštívíme jeden z nejpůvabnějších českých zámků Červenou Lhotu, Kardašovu Řečici i Jindřichův Hradec, kouzelné město se zámkem nad rybníkem Vajgarem, a ve Stráži nad Nežárkou zavzpomínáme na slavnou pěvkyni Emu Destinnovou. Zveme vás na cestu snad nejpůvabnějším koutem jižních Čech.
autor: Bauer, Jan

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist