https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/bauerova-ingrid-bez-plenky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bez plenky

autor: Bauerová, Ingrid | místo vydání: Praha | vydavatel: DharmaGaia | rok vydání: 2009 | počet stran: 266 | cena: 268 Kč
Bez plenky Kniha odkrývá u nás téměř neznámou metodu přirozené komunikace s miminkem týkající se jeho vyměšování. Tato metoda tvoří součást tzv. přirozeného nebo kontaktního rodičovství (z angl. attachment parenting). Nejedná se o žádnou novinku, ale o praktiku starou jako lidstvo samo, jež se opírá o fakt, že miminko si již od narození uvědomuje své vyměšovací potřeby a dává to najevo. Rodiče tyto signály rozpoznají na základě určitých projevů dítěte a umožní mu přirozeně a hygienicky potřebu vykonat. Nečekají, až bude "dítě na učení na nočník připraveno". S touto formou péče o dítě se můžeme setkat v neprůmyslových oblastech Asie, Afriky, Jižní Ameriky a u primitivních národů. Rodiče ji znovu objevili v USA, Kanadě a evropských zemích, včetně České republiky a Slovenska.
autor: Bauerová, Ingrid

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist