https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/bilek-ales-kucera-ales-karpatske-lesni-zeleznice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karpatské lesní železnice

autor: Bílek, Aleš; Kučera, Aleš | místo vydání: Náchod | vydavatel: Konting | rok vydání: 2008 | počet stran: 404 | cena: 1150 Kč
Karpatské lesní železnice Fotografická publikace Karpatské lesní železnice / Karpackie kolejki leśne mapuje na většinou černobílých záběrech od čtyř desítek autorů již zašlou slávu a pomalý zánik lesních železnic v celých Karpatech v posledních pěti desetiletích. Výpravná kniha se stručným přehledem lesních drah, orientační mapkou a historickým úvodem, zasvěcujícím do souvislostí vzniku lesních drah na tehdejším území Rakousko-Uherska a následně odlišného vývoje v nově přerozdělené Evropě, právě vychází v druhém upraveném vydání. Nejedná se však o atlas lokomotiv ani odbornou publikaci o historii a technických parametrech lesních drah, ale o fotografickou knihu, která si všímá především života v okolí lesních drah, jejich pracovníků, dřevorubců, občasných cestujících a snaží se zachytit nepřenosnou atmosféru tohoto zapomenutého koutu Evropy a nelehkého života v zapadlých karpatských dolinách. Lesní dráhy právě zde mnohdy plnily funkci jediného dopravního a komunikačního spojení zapomenutých osad v hlubokých karpatských dolinách a byly místem setkávání místních obyvatel a horalů. Kniha je v prodeji v pražských knihkupectvích nebo na dobírku na e-mailové adrese konting@konting.cz.
autor: Bílek, Aleš; Kučera, Aleš

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist