https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/blaha-ladislav-ze-zivota-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ze života stromů

autor: Bláha, Ladislav | místo vydání: České Budějovice | vydavatel: Karmášek | rok vydání: 2008 | počet stran: 144 | cena: 305 Kč
Ze života stromů Každý z nás již jistě někdy obdivoval krásný, v lese nebo o samotě stojící strom. Samostatně rostoucí stromy jsou často dominantou celé krajiny. Pokud je nezničí vichřice, blesk či člověk, mohou se některé druhy dožít stovek i tisíců let. Stromy jsou výjimečné i dalšími svými vlastnostmi. A tato kniha si klade za cíl ukázat jejich krásu, neobvyklé tvary a popsat místa, kde se nacházejí. Ocení ji zájemci o dendrologii a o přírodu obecně, stejně jako turisté a cestovatelé. Ač je psána poučenými odborníky, čte se velmi snadno a její obsah je přístupný i bez předběžných botanických znalostí. Bohatý barevný fotografický a kresebný doprovod s množstvím konkrétních popisů a poznámek názorně ilustruje fakta a stane se inspirací pro výlety i daleké cesty za poznáním přírodních kuriozit a rekordů.
autor: Bláha, Ladislav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist