https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/blundenova-jane-mongolsko-turisticky-pruvodcedvd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mongolsko. Turistický průvodce+DVD

autor: Blundenová, Jane | místo vydání: Brno | vydavatel: Jota | rok vydání: 2009 | počet stran: 476 | cena: 628 Kč
Mongolsko Navštivte s námi Mongolsko, pohádkovou zemi s rozlehlými pláněmi, kolísavým klimatem a mimořádnou přírodou. Podnebí je zde občas velmi drsné, kruté mrazy v zimě, ale i uprostřed léta může přijít překvapivá sněhová sprška. Cestovatele tu vůbec čeká mnoho nepředvídaných překážek, jako je třeba brodění přes rozvodněné řeky. Mongolsko leží severovýchodně od pohoří Pamír nad horami Ťan-Šan a zahrnuje tak velké horské hřebeny, jako jsou Altaj, Chentij nebo Changaj, které se tyčí nad rovinatými pastvinami a pouštěmi. Tak jako celá střední Asie je i Mongolsko chráněno pásem vnějších hor před monzuny ovlivňujícími klima přímořských asijských států. Samotná země, vytvářející ostrý kontrast s oblohou, se táhne od obzoru k obzoru v široké škále barev, které označují hlavní vegetační pásma. Na jihu najdete šedozelenou štěrkovitou půdu pouště Gobi přecházející v hnědozelené odstíny stepí a pastvin s obnaženými skalnatými pahorky, zatímco dále na severu a západě se tyčí vysoké hory s trvalou sněhovou čepicí, jejichž úbočí jsou porostlá jedlemi, borovicemi a smrky. Vydejte se na cestu s naším průvodcem, se kterým se budete v zemi cítit jako v doprovodu zkušeného domorodce.
autor: Blundenová, Jane

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist