https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/borkovcova-marie-bednarova-martina-kuchyne-hmyzem-zpestrena-i
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kuchyně hmyzem zpestřená I.

autor: Borkovcová, Marie; Bednářová, Martina | místo vydání: Brno | vydavatel: Lynx | rok vydání: 2009 | počet stran: 136 | cena: 222 Kč
Kuchyně hmyzem zpestřená 1
Kuchařka jakou jste ještě nečetli, plná dobrot, psaná s humorem a vtipem, s barevnou přílohou pokrmů, ilustrovaná kreslenými vtipy. Pojem entomofágie se od přelomu století rozšířil do povědomí mnoha lidí, zájem o recepty a konzumaci hmyzu neustále roste a přání potenciálních konzumentů hmyzu vyústilo v sepsání předkládané kuchařky. Kniha pojednává o „hmyzácích“ v "kuchyni i na talíři". Jsou zde uvedeny receptury předkrmů, polévek, hlavních jídel, dezertů a ostatních kulinářských lahůdek. Najdete v ní odpovědi na otázky proč jíme, trochu teorie o tom, jak pracuje lidské tělo, povídání o hmyzu, provedeme vás cestou kolem světa za 80 kilokalorií, dozvíte se, jak připravovat hmyz k vaření a mnoho zajímavých a chutných vyzkoušených receptů. Líbí se vám recepty a hmyz zatím neradi? Nevadí, vařte nejdřív bez hmyzu a nohaté suroviny pomalu přidávejte. Všechny pokrmy lze připravit i bez zmiňovaných hmyzáků. Vítejte ve světě, kde entomofágie je věda, umění i zábava. Celý autorský kolektiv přeje pěkné počtení a dobrou chuť.
autor: Borkovcová, Marie; Bednářová, Martina

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist