Kuchyně hmyzem zpestřená I.
autor: Borkovcová, Marie; Bednářová, Martina | místo vydání: Brno | vydavatel: Lynx | rok vydání: 2009 | počet stran: 136 | cena: 222 Kč
Kuchařka jakou jste ještě nečetli, plná dobrot, psaná s humorem a vtipem, s barevnou přílohou pokrmů, ilustrovaná kreslenými vtipy.
Pojem entomofágie se od přelomu století rozšířil do povědomí mnoha lidí, zájem o recepty a konzumaci hmyzu neustále roste a přání potenciálních konzumentů hmyzu vyústilo v sepsání předkládané kuchařky. Kniha pojednává o „hmyzácích“ v "kuchyni i na talíři". Jsou zde uvedeny receptury předkrmů, polévek, hlavních jídel, dezertů a ostatních kulinářských lahůdek. Najdete v ní odpovědi na otázky proč jíme, trochu teorie o tom, jak pracuje lidské tělo, povídání o hmyzu, provedeme vás cestou kolem světa za 80 kilokalorií, dozvíte se, jak připravovat hmyz k vaření a mnoho zajímavých a chutných vyzkoušených receptů. Líbí se vám recepty a hmyz zatím neradi? Nevadí, vařte nejdřív bez hmyzu a nohaté suroviny pomalu přidávejte. Všechny pokrmy lze připravit i bez zmiňovaných hmyzáků. Vítejte ve světě, kde entomofágie je věda, umění i zábava. Celý autorský kolektiv přeje pěkné počtení a dobrou chuť.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk