https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/budil-ivo-chlupac-ivo-tajemne-hlubiny-casu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tajemné hlubiny času

autor: Budil, Ivo; Chlupáč, Ivo | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2006 | počet stran: 188 | cena: 195 Kč
Tajemné hlubiny času Málokdo byl nadán schopností sdělit odborné znalosti tak poutavým způsobem, jako profesor Chlupáč. Tato kniha přináší rozhovory, které s ním vedl redaktor Ivo Budil v populárněvědeckém magazínu Českého rozhlasu 2 Praha Meteor v letech 1999 - 2002. Prof. Ivo Chlupáč poutavou a přístupnou formou představuje geologickou minulost České republiky, od nejstarších hornin mimozemského původu, vzniklých před více než čtyřmi miliardami let, přes starohory až po geologickou současnost. Témata jednotlivých kapitol zachycují důležité a zajímavé lokality, geologické struktury, vyhynulé živočichy i rostliny, tvořící světově významné bohatství naší republiky. Věnuje pozornost také badatelům, sběratelům, muzeím, sbírkám, i významu a budoucnosti geologických věd a jejich roli v ochraně přírody a krajiny. Záznam původních rozhlasových rozhovorů je obohacen četnými ilustracemi nalezišť, lomů, zkamenělin, nerostů, jeskyní a dalších pozoruhodností. Díky přiloženému CD se zvukovým záznamem několika rozhovorů se čtenáři mohou s prof. Chlupáčem setkat téměř osobně, i když už není mezi námi.
autor: Budil, Ivo; Chlupáč, Ivo

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist