https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/chytry-milan-vegetace-ceske-republiky-2-ruderalni-plevelova-skalni-a-sutova-vegetace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vegetace České republiky 2. Ruderální, plevelová, skalní a suťová vegetace.

autor: Chytrý, Milan | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2009 | počet stran: 524 | cena: 508 Kč
Vegetace České republiky 2
Plánovaná čtyřdílná monografie Vegetace České republiky systematicky shrnuje znalosti o typech přirozených i člověkem ovlivněných rostlinných společenstev vyskytujících se na našem území. Popisuje jejich floristickou skladbu, ekologii, dynamiku, rozšíření a hospodářský význam ve strukturovaném textu, který je bohatě doplněn barevnými fotografiemi porostů, mapami rozšíření, grafy a srovnávacími tabulkami druhového složení. Současně navrhuje kriticky revidovanou klasifikaci rostlinných společenstev, která vznikla na základě analýzy několik desítek tisíc fytocenologických snímků obsažených v České národní fytocenologické databázi. První díl monografie vyšel v roce 2007 a byl věnován travinné a keříčkové vegetaci. Druhý díl bude věnován převážně vegetaci člověkem vytvořených a silně ovlivněných stanovišť, jako jsou polní kultury, intravilány měst a vesnic nebo okolí komunikací. Současně tento díl přinese charakteristiku vegetace skal, zdí a sutí. Kniha je základní referenční příručkou pro přírodovědce, ochránce přírody, zemědělce, učitele, studenty i všechny ostatní zájemce o biodiverzitu České republiky.
autor: Chytrý, Milan

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist