https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/cilek-v-hrtel-h-herben-t-jackson-a-williams-r-sandstone-landscapes
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sandstone Landscapes

autor: Cílek, V.; Härtel, H.; Herben, T.; Jackson, A.; Williams, R. | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2007 | počet stran: 496 | cena: 716 Kč
Sandstone Landscapes Kniha poskytuje monografické zpracování unikátního přírodního fenoménu: pískovcových skalních měst. Pískovce jsou nepřehlédnutelným krajinotvorným prvkem a v české (středoevropské) krajině hrají významnou roli. Jejich geologie i ekologie jsou podobným způsobem svébytné jako např. geologie a ekologie krasových oblastí. Přesto však pískovcům jako fenoménu nebyla dosud věnována patřičná pozornost. Kniha se snaží postihnout transdisciplinární význam pískovců. Je rozčleněna do základních sekcí: Geodiversity, Biodiversity, Man in a Sandstone Landscape a je doplněna přehledem pískovcových oblastí – Sandstone regions across Europe, slovníčkem pojmů a rozsáhlým přehledem literatury. Kniha je strukturována jako soubor monograficky pojatých kapitol, které doplňují dílčí detailnější studie "case studies". Je psána v angličtině a na jejím zpracování se podílelo více než 100 autorů.
autor: Cílek, V.; Härtel, H.; Herben, T.; Jackson, A.; Williams, R.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist