https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/deppe-carol-tao-zeleninove-zahrady-pestovani-rajcat-listove-zeleniny-hrachu-fazoli-dyni-radosti-a-klidu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tao zeleninové zahrady: Pěstování rajčat, listové zeleniny, hrachu, fazolí, dýní, radosti a klidu

autor: Deppe, Carol | místo vydání: Praha | vydavatel: DharmaGaia | rok vydání: 2018 | počet stran: 156 | cena: 322 Kč
tao zeleninové zahrady V knize se autorka zabývá praktickými metodami i hlubší podstatou zahradničení. Deppe se zaměřuje na některé nejoblíbenější zeleniny domácích zahrad – rajčata, fazole, hrách a listovou zeleninu – a ukazuje na jejich příkladu základní principy a postupy, které zahradníci potřebují znát k úspěšnému pěstování jakékoliv jedlé plodiny. Práce C. Deppe je již dlouho inspirována taoismem a Tao zeleninové zahrady je uspořádáno podle základních myšlenek taoismu. Přitom nabízí hojnost praktických rad pro zahradníky v tak rozmanitých otázkách, jako jsou organické metody vypořádání se s rostoucím problémem plísně bramborové, jak vyšlechtit rezistenci vůči plísni bramborové u tradičních odrůd pro zítřek; založení domácí semenné banky včetně návodu na přípravu semen na dlouhodobé skladování a jak „dehybridizovat“ hybridy; dvacet čtyři dobrých míst, kde nesázet stromy, a třicet sedm dobrých důvodů, proč nepěstovat různé druhy zeleniny. Deppe také zve čtenáře do své „zahrady naťových zelenin“ a představuje novou metodu pěstování naťových zelenin, která přináší mnohem vyšší výnosy na mnohem menší ploše při vynaložení mnohem méně práce. Touto metodou si rodina může vypěstovat i na maličké zahrádce všechnu naťovou zeleninu na léto i na zmrazení a na usušení na zimu, což je výborné pro pěstitele na malých zahradách a ve městech. Tao zeleninové zahrady je určeno pro zahradníky všech úrovní, od začátečníků po zkušené pěstitele, a poskytuje jedinečný vztahový rámec – okno do světa přírody, do zahrady a do nás samých.
autor: Deppe, Carol

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist