https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/dvd-makalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

DVD - Makalu

režie: | místo vydání: Česká republika | výrobce: Bonton | rok vydání: 2011 | stopáž: 64 min. | cena: 199 Kč
DVD - Makalu Dokument popisuje cestu hudebníka, podnikatele a cestovatele Martina Kratochvíla nedávno otevřeným národním parkem Barun - Makalu. Tato vzdálená a těžko přístupná oblast východního Nepálu sousedí na západě s Everestem a na východě s Kančenčongou. Natočený materiál je rozdělen do dvou celků. První popisuje strastiplnou cestu z Tumlingtaru přes Shipton La do údolí řeky Barun do základního tábora pod Makalu, na ledovec Barun a na předvrchol Peak 3 /5795m/. Druhý, jako bonus přiložený dokument, mapuje sestupovou cestu podle bájné řeky Arun. Podle této řeky rovněž vede jedna z přístupových cest do základního tábora osmitisícové hory Makalu. Film informuje nejen o přírodních krásách a o historii dobývání hory, ale i o způsobu života a zvycích tamních obyvatel.
režie:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist