https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/fischer-w-f-domek-u-fjordu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Domek u fjordu

autor: Fischer, W. F. | místo vydání: Praha | vydavatel: Ikar | rok vydání: 2008 | počet stran: 248 | cena: 215 Kč
Domek u fjordu Autor tohoto cestopisu strávil část svého dětství ve stalinistickém Sovětském svazu, kde byl jeho otec nasazen na nucené práce. Po studiích mořské biologie a následné promoci podnikl mnoho námořních výprav na rybářských a výzkumných lodích a působil jako rozvojový poradce v Surinamu, Rusku a Turecku. Později pověsil vědecké povolání na hřebíček a spoluzaložil hnutí Greenpeace. Byl zatčen třeba na Sibiři, když se podílel na protestní akci proti lovu velryb. Wolfgang F. Fischer uskutečnil to, o čem mnoho jiných pouze sní. Uchýlil se do ústraní na "svůj" ostrov. Jeho ráj leží na západním pobřeží Švédska. Zábavně, vtipně, ale také rozjímavě líčí svou novou existenci sedláka a rybáře mezi potomky Vikingů. Vzdor svému nadšení ale nijak nezakrývá problémy, které na jeho sny vždy navalí realita.
autor: Fischer, W. F.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist