https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/franco-barbara-giordano-simona-mizejici-zvirata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mizející zvířata

autor: Franco, Barbara; Giordano, Simona | místo vydání: Praha | vydavatel: Universum | rok vydání: 2009 | počet stran: 304 | cena: 719 Kč
Mizející zvířata Zkuste si představit Afriku bez nosorožců, Asii bez tygrů, Austrálii bez ptakopyska nebo jižní Ameriku bez jaguára. Či dokonce Arktidu bez ledních medvědů a oceány bez obrovitých plejtváků. To byla nepochybně noční můra. A přece se může záhy proměnit ve skutečnost. Divoká zvířata, která završují rozsáhlé potravní pyramidy a nacházejí se ve středu složité ekologické rovnováhy, představují jeden z nejnádhernějších a nejdokonalejších darů přírody. Jsou výsledkem milionů let evolučního vývoje, od prvních živých buněk, ztracených v hustém a horkém prostředí prehistorických bažin, po dokonalost dnes žijících goril horských nebo lvů indických. Přesto dnes přežívá každý z těchto druhů jen v několika posledních tisících jedincích. WWF (Wild Wildlife Fund, Světový fond ochrany přírody) a další organizace zabývající se ochranou přírody musejí neúnavně pracovat na tom, aby zajistily zranitelným populacím zvířat jistou budoucnost. Tato publikace, v níž jedinečné fotografie ohrožených druhů doprovázejí fundované texty, má být pomocí v boji o záchranu biodiverzity. Až budete číst tuto knihu a obdivovat nádherné fotografie, pamatujte, že desetitisíce lidí podnikají kroky k tomu, aby se symbol pandy velké šířil na celém světě spolu s myšlenkou, kterou představuje.
autor: Franco, Barbara; Giordano, Simona

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist