https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/frkal-ludek-domy-chranene-zemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Domy chráněné zemí

autor: Frkal, Luděk | místo vydání: Praha | vydavatel: Computer Press | rok vydání: 2010 | počet stran: 112 | cena: 150 Kč
Domy chráněné zemí
V posledních letech klademe na svoje bydlení stále vyšší nároky. Jaké však je ono ideální bydlení pro moderního člověka? Lze vůbec spojit tak protichůdné požadavky, jako je komfort a nízká spotřeba energie? Lzenabídnout individuální bydlení dnešním obyvatelům paneláků, aniž bychom krajinu zničili stejně prefabrikovanými rodinnými domky? Odpověď na tyto otázky je velkou výzvou dnešním architektům, projektantůmi stavebním firmám. Přístupů může být určitě mnoho. Jedním z nich jsou domy chráněné zemí. Tyto domy představují jednu z nových variant výstavby objektů s nízkou spotřebou energie. Tato technologiese v poslední době dočkala realizací také u nás.Renomovaný autor v knize popisuje, jakými způsoby se takové domystaví, výhody jednotlivých technologií, ale také jejich možná rizika.Zvláštní kapitoly jsou věnovány izolacím, řešení osvětlení jednotlivýchmístností v domě, vytápění, chlazení a větrání interiéru. Text obohacujípraktické zkušenosti a příklady výstavby domů krytých zemí v Českérepublice i v zahraničí.
autor: Frkal, Luděk

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist