https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/funke-jaromir-louny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Louny

autor: Funke, Jaromír | místo vydání: Praha | vydavatel: Torst | rok vydání: 2006 | počet stran: 72 | cena: 388 Kč
Unikátní soubor fotografií Loun a jejich okolí pořídil jeden z nejvýznamnějších českých fotografů Jaromír Funke na počátku čtyřicátých let, kdy byly vystaveny na lounské radnici. Na počátku let sedmdesátých z nich Anna Fárová připravila výpravnou publikaci, kterou doprovodila zasvěceným úvodem. Graficky ji upravil Libor Fára. V roce 1973 bylo vydání knihy zakázáno. Kniha vychází v nezměněné podobě teprve nyní, po 23 letech. Funkovy fotografie Loun patří k tomu nejlepšímu, co v české fotografii zachycující město a krajinu vzniklo.
autor: Funke, Jaromír

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist