https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/horske-gorily-ztraceny-film-dian-fosseyove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Horské gorily: Ztracený film Dian Fosseyové

autor: | vydavatel: Magic | rok vydání: 2008
Obálka Horské gorily Dian Fosseyová se stala novodobou legendou. Vášnivě, nebojácně a oddaně zasvětila osmnáct let studiu goril v horském deštném pralese národního parku Volcanoes. Méně známým je Bob Campbell, fotograf a tvůrce filmů z divoké přírody, jehož záběry vynesly Dian a horské gorily do popředí zájmu po celém světě. National Geographic najala Campbella, aby natočil film o práci Fosseyové a v letech 1968 až 1972 bylo natočeno přes 70 000 stop filmového materiálu. Bohužel většina nebyla nikdy odvysílána. A tak nyní National Geographic odhaluje tyto střípky ze světa horských goril a Dianina vztahu k těmto výjimečným tvorům ve filmu Horské gorily: Ztracený film Dian Fosseyové.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist