https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/hudec-karel-priroda-ceske-republiky-pruvodce-faunou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příroda České republiky - Průvodce faunou

autor: Hudec, Karel | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2007 | počet stran: 440 | cena: 495 Kč
Příroda České republiky - Průvodce faunou Průvodce faunou ČR je příručka určená svým formátem a obsahem pro pochůzky přírodou. Umožňuje určit běžně se vyskytující, hospodářsky či jinak významné nebo zajímavé druhy našich živočichů v rozsahu od malých vodních organizmů (houby, žahavci) až po savce. Všechny druhy jsou zobrazeny na barevných tabulích, na protilehlé straně je vždy připojen krátký text charakterizující jednotlivé druhy, jejich velikost, početnost, prostředí, dobu výskytu, údaje o rozmnožování a významu. U některých druhů jsou připojeny i rozlišovací znaky k odlišení od podobných, v knize nepojednávaných druhů. Kniha obsahuje 186 barevných a 2 černobílé tabule, dále pak větší počet pérovek, přehled literatury k jednotlivým živočišným skupinám a rejstříky českých a vědeckých jmen. Text je dílem 26 odborníků, kromě nich se na knize podílelo 8 výtvarníků, fotografie pak kromě autorů samotných poskytli ještě další 3 fotografové.
autor: Hudec, Karel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist