https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jak-nakupovat-pocitace-v-souladu-se-socialnimi-a-ekologickymi-kriterii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jak nakupovat počítače. V souladu se sociálními a ekologickými kritérii

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Ekumenická akademie Praha | rok vydání: 2009
Publikace představuje přehledný návod pro veřejné instituce, jak nakupovat elektrotechniku a sestavit trvale udržitelné výběrové řízení. Je přehledným průvodcem při zavádění požadavků na udržitelnost do veřejných nákupů elektrotechniky, především počítačů. Součástí publikace jsou informace o pracovních podmínkách v dodavatelských řetězcích, především v oblasti jihovýchodní Číny. Publikace navazuje na zprávu „Odvrácená strana kyberprostoru. Pracovní podmínky čínských výrobců hardwaru“, která vyšla v Ekumenické akademii Praha v létě 2009, popisuje pracovní podmínky v konkrétních továrnách. Závěry zprávy vycházejí z výzkumů a rozhovorů realizovaných na místě organizací SACOM. Tento přehledný průvodce nákupy již vyšel v Německu a Nizozemsku, kde je koncept udržitelných nákupů silným nástrojem pro větší udržitelnost elektronického výrobního řetězce. Veřejné instituce jsou velkým odběratelem počítačových technologií a mohou svým tlakem ovlivnit pracovní a enviromentální podmínky ve výrobě počítačů a podpořit lidská práva v celém dodavatelském řetězci.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist