https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jelen-miroslav-zrusene-zeleznicni-trate-v-cechach-na-morave-a-ve-slezsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zrušené železniční tratě v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

autor: Jelen, Miroslav | místo vydání: Praha | vydavatel: Dokořán | rok vydání: 2009 | počet stran: 160 | cena: 220 Kč
Zrušené železniční tratě Publikace se souhrnně zabývá fenoménem zastavování osobní dopravy, veškerého provozu a rušení železničních tratí na území České republiky. První, teoretická část knihy, sleduje tento fenomén od vzniku prvních parostrojních drah až po současnost. Analyzuje důvody, které stály za zastavováním provozu a rušením tratí, všímá si i osudů tratí po zastavení provozu. Zvláštní kapitoly jsou věnovány zrušeným železničním hraničním přechodům. Druhá část publikace obsahuje krátké popisné medailony všech zrušených železničních tratí. Text je doplněn tabulkami, mapami a fotografickou přílohou. Přečtěte si recenzi Ekolistu.
autor: Jelen, Miroslav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist