https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jeskyne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jeskyně

autor: | vydavatel: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa jeskyní ČR, Academia | rok vydání: 2009 | počet stran: 608 | cena: 960 Kč
Jeskyně
XIV. svazek Edice Chráněná území ČR. Tento svazek završuje mnohaletou vědeckou a vydavatelskou aktivitu rozsáhlého týmu předních odborníků naší ochrany přírody. Popisuje kras a pseudokras v České republice podle karsologického členění. Jedná se o vyčerpávající přehled všech dosud známých podzemních prostor vzniklých nebo vytvořených v krasových a ostatních horninách (např. pískovcích). Úvodní kapitoly se věnují problematice jeskyní z pohledu přírodních věd, výzkumu v nich a ochraně jak současné, tak historické. Celkem je popsáno 3 328 krasových a pseudokrasových jeskyní z 3 988 evidovaných. To ovšem neznamená, že neexistují další podzemní dutiny. 608 stran, barevné fotografie, letecké snímky, mapky.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist