https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jiracek-jiri-jizni-cechy-prirodni-oblasti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jižní Čechy - přírodní oblasti

autor: Jiráček, Jiří | vydavatel: Sdružené lesy Ledenice a Borovany | rok vydání: 2010 | počet stran: 214 | cena: 414 Kč
Jižní Čechy - přírodní oblasti Námětem předkládané knihy je jihočeská krajina rozdělená podle sedmi přírodních (lesních) oblastí, které byly vymezeny pracovníky Lesprojektu (Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů) ve druhé polovině 20. stol. Autor byl u této organizace řadu let zaměstnán a sám se podílel na tvorbě a vymezování jihočeských přírodních oblastí, zejména Třeboňské pánve. Kromě samotné krajiny, lesů, rybníků a mnoha přírodních památek je v rámci každé přírodní oblasti popsána i řada sídelních útvarů (měst a vesnic), které dotvářejí krajinu a jsou pro tu kterou přírodní oblast charakteristické a turisticky přitažlivé. Zejména bývalá okresní města a zčásti i dnešní obce s rozšířenou působností najdou v knize svoji dvoustranu. Lze však v ní nalézt i zcela malé vesnice a samoty, byť v omezeném počtu daném rozsahem publikace.
autor: Jiráček, Jiří

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist