https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jokl-miloslav-prirozena-klimatizace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přirozená klimatizace

autor: Jokl, Miloslav | místo vydání: Brno | vydavatel: ERA | rok vydání: 2004 | počet stran: 92 | cena: 148 Kč
Chceme-li ve svém domě vytvořit a udržovat optimální teplotu, musíme se chránit proti nadměrným teplotám venkovního vzduchu. Publikace čtenářům přibližuje možnosti, jak vytvořit tepelně-vlhkostní pohodu vnitřního prostředí, a to bez budování náročných klimatizačních a větracích jednotek. Autor čtenáři předává velmi cenné rady a informace z praxe. Doporučuje, na kterou světovou stranu orientovat dům, popisuje druhy skel, které snižují tepelné ztráty a tepelné zisky domu, uvádí trendový přehled stínicích clon na trhu a radí, proč je výhodné zvolit předokenní rolety nebo kde je vhodné zvolit markýzy, horizontální ev. vertikální žaluzie. Autor se věnuje také trendům v přirozené klimatizaci - jak stavět budovy, které se budou podílet na přirozené klimatizaci, jak nejen svými stavebními konstrukcemi, tak i svým architektonickým ztvárněním.
autor: Jokl, Miloslav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist