Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin
autor: Kadlec, P.; Melzoch, K.; Voldřich, M. a kolektiv | místo vydání: Ostrava | vydavatel: KEY Publishing s.r.o. | rok vydání: 2009 | počet stran: 534 | cena: 525 Kč
Kniha je určena všem zájemcům o ucelené znalosti související s výrobou potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou i laickou veřejnost. Text knihy je souhrnným přehledem tradičních potravinářských technologií, rozděleným do osmi kapitol. Evropská technologická platforma – východiska pro výzkum v oblasti potravinářství. Obecné zásady výroby potravin. Konzervace potravin a technologie masa. Technologie mléka a mlékárenských výrobků. Technologie olejů, tuků, detergentů a kosmetiky. Fermentační technologie. Technologie sacharidů. Výroba pochutin a zpracování suchých plodů.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk