Éčka v potravinách
autor: Klescht, V.; Mandelová, L.; Hrnčiříková, I. | místo vydání: Brno | vydavatel: Computer Press | rok vydání: 2007 | počet stran: 108 | cena: 149 Kč
Bojíte se „Éček“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob? Opravdu ne všechny jsou pohromou našeho zdraví, proto není potřeba se všech potravin s nimi bát. Autoři, specialisté na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně vysvětluje vlastnosti E – přídatných látek v potravinách, jejich původ, používané množství a případný dopad na naše zdraví. V knize naleznete: Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví. V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat. Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka. Proč se musí Éčka do potravin přidávat. Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.). Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR. Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů. Všichni tři autoři působí v Brně. Ing.Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing. Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, oraganizují preventivní akce pro veřejnost, přednášejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk