https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/klescht-v-mandelova-l-hrncirikova-i-ecka-v-potravinach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Éčka v potravinách

autor: Klescht, V.; Mandelová, L.; Hrnčiříková, I. | místo vydání: Brno | vydavatel: Computer Press | rok vydání: 2007 | počet stran: 108 | cena: 149 Kč
Éčka v potravinách Bojíte se „Éček“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob? Opravdu ne všechny jsou pohromou našeho zdraví, proto není potřeba se všech potravin s nimi bát. Autoři, specialisté na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně vysvětluje vlastnosti E – přídatných látek v potravinách, jejich původ, používané množství a případný dopad na naše zdraví. V knize naleznete: Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví. V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat. Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka. Proč se musí Éčka do potravin přidávat. Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.). Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR. Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů. Všichni tři autoři působí v Brně. Ing.Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing. Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, oraganizují preventivní akce pro veřejnost, přednášejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.
autor: Klescht, V.; Mandelová, L.; Hrnčiříková, I.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist