https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/klima-co-jak-proc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klima - Co, Jak, Proč?

autor: | místo vydání: Plzeň | vydavatel: Fraus | rok vydání: 2009 | počet stran: 48 | cena: 151 Kč
Klima - Co,Jak,Proč? Co se skrývá pod termínem albedo? Proč se klima mění? Jak se na klimatu projevuje kácení lesů? Takové a podobné otázky si kladou autoři tohoto svazku jedinečné encyklopedické řady CO-JAK-PROČ prof. Dr. Werner Buggisch a Christian Buggisch. Vysvětlují, jaké síly ovlivňují zemské klima, co si máme představit pod pojmem skleníkový efekt, či poukazují na důsledky zásahů člověka do přirozených klimatických jevů. Vracejí se také do minulosti - klima se totiž v dlouhé historii Země neustále měnilo. Pro českého čtenáře knihu upravil a doplnil o některé reálie Ing. Luboš Moravčík z Hydrometeorologického ústavu v Praze.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist