Faremní zpracování mléka v EZ. Kvalita mléka, hygienické požadavky na jeho zpracování, přímý prodej mléka. Zásady ekologického chovu skotu, ovcí a koz.
autor: Kolektiv autorů odborníků a praktiků | místo vydání: Olomouc | vydavatel: Bioinstitit o. p. s. | rok vydání: 2009 | cena: 40 Kč
Nová metodika pro praxi o zpracování mléka v ekologickém zemědělství, kterou pro Bioinstitut zpracoval kolektiv autorů odborníků a praktiků, pasáže týkající se hygieny zpracování byly konzultovány s odborem veterinární hygieny a ekologie Státní veterinární správy ČR. Cílem příručky je podat ucelené informace o možnostech faremního zpracování mléka a prodeji ze dvora. Příručka neslouží jako pevně stanovený návod, svou cestu si každý musí najít sám, ale pomůže vám zorientovat se v legislativě, zodpovědět si všechny možné otázky než v podnikání začnete a udělat si představu o tom, co vše budete muset splnit a zabezpečit. Pokud si pravdivě a realisticky odpovíte všechny otázky v příručce zmíněné, zjistíte potřebné požadavky pro vlastní realizaci prvního prodaného produktu. K tomu, aby cesta k jeho získání nebyla složitá a zdlouhavá, by vám měla posloužit tato metodika.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk