https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/krajem-soutoku-vltavy-se-sazavou-mista-na-jih-od-prahy-na-snimcich-josefa-dvoraka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajem soutoku Vltavy se Sázavou. Místa na jih od Prahy na snímcích Josefa Dvořáka

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Mladá fronta a.s. | rok vydání: 2009 | počet stran: 288 | cena: 314 Kč
Krajem soutoku Vltavy se Sázavou
Jak již sám název napovídá, kniha je koncipována jako obrazová publikace, zachycující na historických fotografiích, krajinu a život v širokém kraji kolem soutoku Vltavy se Sázavou. Páteří publikace jsou fotografie z obcí Měchenice, Davle, Štěchovice a Slapy. Veškeré fotografie byly pořízeny v 1. ½ 20. století a jejich autorem je davelský fotograf Josef Dvořák. Na 296 stranách najdete přes 260 dobových černobílých fotografií. U každého snímku je uveden krátký popisek v rozsahu 5 – 10 vět textu. Knihu doplňuje krátká biografie Josefa Dvořáka a stručné pojednání o historii fotografie a pohlednice v českých zemích do roku 1945. Knihu sestavil a opatřil texty sběratel, amatérský fotograf a badatel Vojtěch Pavelčík.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist