https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/kratochvil-martin-dvd-karnali-neznama-udoli-zapadniho-nepalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

DVD - Karnali - Neznámá údolí západního Nepálu

režie: Kratochvíl, Martin | místo vydání: Praha | výrobce: Bontonfilm a.s. | rok vydání: 2011 | stopáž: 80 min. | cena: 299 Kč
DVD - Karnali Poutavý cestopis z odlehlé provincie Karnali v opuštěném a velice málo navštěvovaném západním Nepálu. První díl seznamuje diváka s historií celé oblasti a s důvody dnešní chudoby a hladomoru. Ve druhém díle procházíme dlouho nepřístupným údolím Limi podél hranic s Tibetem. Poslední dva díly popisují čtrnáctidenní průstup horskou oblastí Saipal mimo jakékoli cesty a všechny strasti vyplývající z tohoto riskantního podniku. Oblast Karnali je ve vyšších polohách takřka liduprázdná a lidé, kteří tam ještě ve velké chudobě žijí, nikdy neviděli bílé cizince. Film není jen pouhým popisem cesty, ale v komentáři se pokouší o hlubší vhled do místní kultury a náboženství.
režie: Kratochvíl, Martin

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist