https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/krejca-jindrich-velka-kniha-rostlin-hornin-mineralu-a-zkamenelin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Velká kniha rostlin, hornin, minerálů a zkamenělin

autor: Krejča, Jindřich | místo vydání: Ostrava | vydavatel: Príroda | rok vydání: 2007 | počet stran: 387 | cena: 635 Kč
Velká kniha rostlin, hornin, minerálů a zkamenělin Velká kniha rostlin, minerálů, hornin a zkamenělin je bohatě ilustrované dílo, které v ucelené formě podává obraz o živé i neživé přírodě ve střední Evropě. Úvodem jsou uvedeny základní informace o rostlinách, o botanice jako vědě a jejích nejdůležitějších disciplínách. Další část se zabývá poznáváním života rostlin, např. jejich rozmnožováním, rozšiřováním, dráždivostí, přeměnami orgánů a chemickými procesy, především fotosyntézou a vodním režimem. Poutavou formou jsou zpracovány i údaje o významu rostlin, ať již jde o význam pro výživu lidí, léčivé účinky, medonosnost, nebo toxicitu. Všeobecnou část uzavírají kapitoly o ochraně rostlin, přírodních rezervacích a chráněných územích. Těžištěm celého díla jsou však barevné tabule, které v kreslené i fotografické podobě zobrazují 1686 rostlinných druhů a 99 minerálů, hornin a zkamenělin. Autorem překrásných vyobrazení rostlin je akademický malíř Jindřich Krejča. Tomuto výjimečnému, dnes již nežijícímu výtvarníkovi se s neuvěřitelnou přesností podařilo zobrazit morfologické detaily jednotlivých druhů, a tak harmonicky skloubit svět reality s výtvarným uměním.
autor: Krejča, Jindřich

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist