https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/kubanek-vladimir-konopi-a-mak-pestovani-vyrobky-legislativa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Konopí a mák (pěstování, výrobky, legislativa)

autor: Kubánek, Vladimír | místo vydání: Kralupy nad Vltavou | vydavatel: Kubánek, Jaroslav | rok vydání: 2008 | počet stran: 152 | cena: 450 Kč
Obálka knihy Odborně-populární publikace, ve které autor objektivně, přehledně, nezaujatě a vyčerpávajícím způsobem popisuje především tolik diskutovanou problematiku konopí - „marihuany“. Autor rozebírá problematiku konopí - „marihuany“ v celém spektru, tj. úlohu konopí v historii lidstva, zneužívání a léčebné účinky konopí, odrůdy, pěstování, legislativu apod. Jedná se o nejucelenější odborně-populární publikaci, která u nás byla doposud vydána. Text je stručný a srozumitelný i pro laiky. Publikace je určena zejména státním orgánům (policistům, protidrogovým specialistům, státním zástupcům, celníkům), protože by nebylo profesionální, pokud by uživatel marihuany nebo nelegální či legální pěstitel konopí měl lepší znalosti, než příslušné kontrolní a represivní orgány státní správy. Rovněž je určena uživatelům marihuany, dospívajícím, rodičům, aby si uvědomili rizika, která hrozí při užívání drog, a to především u dětí a dospívajících, ale také důležitou úlohu konopí v historii lidstva. Těžko by např. Kolumbus mohl doplout do Ameriky bez konopných plachet a lan.
autor: Kubánek, Vladimír

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist