https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/langrova-veronika-prehled-judikatury-z-oblasti-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přehled judikatury z oblasti životního prostředí

autor: Langrová, Veronika | místo vydání: Praha | vydavatel: ASPI | rok vydání: 2007 | počet stran: 380 | cena: 395 Kč
Přehled judikatury z oblasti životního prostředí Publikace přináší správní a soudní judikaturu významnou pro aplikaci práva životního prostředí z období let 1990 až 2006. V Přehledu jsou zahrnuty i výklady právních předpisů v působnosti Ministerstva životního prostředí, jež byly publikovány ve Věstníku Ministerstva životního prostředí. Při zpracování byl kladen důraz na použitelnost vyslovených právních názorů v rámci platné právní úpravy ochrany životního prostředí a správního řízení. Vztahuje-li se příslušný judikát k dřívější právní úpravě, je odkaz na platné zákonné ustanovení uveden v závorce. Tematicky je Přehled rozdělen do 13 částí. Prvních šest částí je věnováno judikatuře vztahující se k ochraně jednotlivých složek životního prostředí (příroda a krajina, voda, ovzduší, horninové prostředí, les, zemědělský půdní fond), další dvě části obsahují judikaturu z oblasti tzv. technické ochrany životního prostředí (nakládání s odpady a obaly, nakládání s geneticky modifikovanými organismy), zařazena byla i část týkající se posuzovaní vlivů na životní prostředí, poskytování informací, výkonu kontroly a diskutované problematiky účasti občanských sdružení v ochraně životního prostředí. V části Různé lze nalézt judikaturu, která se týká ukládání pokut v oblasti životního prostředí, a rovněž judikáty, které pro jejich specifický charakter nebylo možné zařadit do žádné z předcházejících částí, nicméně jsou natolik významné, že je nelze z Přehledu judikatury v oblasti životního prostředí vyjmout.
autor: Langrová, Veronika

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist