https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/lorencova-radmila-trnka-radek-antropoekologicky-pristup
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Antropoekologický přístup

autor: Lorencová, Radmila; Trnka, Radek | místo vydání: Praha | vydavatel: Univerzita Karlova | rok vydání: 2009 | počet stran: 160 | cena: 104 Kč
Antropoekologický přístup Kniha na téma antropologie komunikace a lidské adaptace zahrnuje studie z oblasti současné sociální a kulturní ekologie, jako jsou potravní zdroje a potravní ekologie mimoevropských etnik, sociální a biologické faktory ovlivňující způsoby čerpání ekosystémových zdrojů, využívání přírodních zdrojů původními obyvateli, environmetanlismus a strategie udržitelného rozvoje. Současně s expanzivním, destruktivním působením na ostatní kultury sílí i negativní vlivy na životní prostředí. Udržitelný rozvoj tak vzniká na půdě týchž hodnot, jež vítězily a poškozovaly současně, jako pokus obnovit to, co euroamerická civilizace poničila.
autor: Lorencová, Radmila; Trnka, Radek

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist