https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/ludwig-mario-neuveritelne-historky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neuvěřitelné historky

autor: Ludwig, Mario | místo vydání: Velké Bílovice | vydavatel: TeMi CZ | rok vydání: 2009 | počet stran: 156 | cena: 170 Kč
Neuvěřitelné historky Svět zvířat je úchvatnou součástí přírody a nám lidem je blízký tím, že jej tvoří živí tvorové. Rádi sledujeme jejich život, jak se chovají a jak si dokážou inteligentně poradit v nejrůznějších zapeklitých situacích. Právě o tom vypráví tato zábavná a vtipná knížka, jejímž autorem je populární německý zoolog a propagátor přírody Mario Ludwig (nar. 1957). Zaměřil se na speciální triky, jež naši zvířecí spoluobyvatelé používají, aby se vypořádali s nástrahami prostředí a života. Z nich vybral přehršli skutečných zoologických lahůdek, například jak to, že tučňáci nezmrznou, proč mormonští kobyláci dávají přednost buclatým partnerkám, čím to, že gekoni dokážou běhat po stropě, jak se raci přečůrávají, o rybkách, které se dorozumívají prděním nebo o kuriozní opičí kratochvíli – šermu penisem. Celkem na stopadesát poutavých historek o zvířecím důmyslu, které svéráznými humornými ilustracemi doprovodil proslulý kreslíř Jan Gulbransson.
autor: Ludwig, Mario

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist