https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/marent-thomas-destny-les
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Deštný les

autor: Marent, Thomas | místo vydání: Praha | vydavatel: Knižní klub | rok vydání: 2007 | počet stran: 360 | cena: 849 Kč
Deštný les Tropické deštné pralesy se počtem a rozmanitostí zastoupených živočišných a rostlinných druhů vymykají všem ostatním planetárním přírodním systémům. Po šestnáct let cestoval fotograf Thomas Marent po pěti kontinentech, aby toto unikátní prostředí zachytil svým objektivem, a odhalil tak nádheru lidským očím povětšinou skrytou. Čtenářský a estetický zážitek je umocněn propracovanou koncepcí knihy, ukazující vztahy a chování uvnitř živého společenství - od důmyslných kolonií mravenců a jedovatých žab až k pestré mrakům motýlů a ptáků, kteří poletují vysoko nad stromy. Je jen stěží uvěřitelné, že daleko více víme o našem vesmíru než o milionech rostlinných a živočišných druhů, tvořících toto unikátní království života. Díky této publikaci nahlédneme za oponu velkorysé přehlídky tvarů, barev, maskovacích úborů či zbraní a brnění, kterými život v deštném pralese oplývá. Kosmas připravuje titul na září.
autor: Marent, Thomas

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist