https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/martinkova-jana-mlynarik-jirik
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mlynařík Jiřík

autor: Martinková, Jana | místo vydání: Praha | vydavatel: Krigl | rok vydání: 2008 | počet stran: 104 | cena: 227 Kč
Mlynařík Jiřík Jde o příběh mlynaříka od vylíhnutí až do doby, kdy sám zahnízdí. Od chvíle, kdy se Mlynařík Jiřík narodil, můžeme se dívat na svět jeho očima. Nakoukneme dovnitř hnízda, prožijeme s ním první letecké pokusy. A protože se tenhle ptáček narodil náramně zvědavý, objevuje pro nás celý svět a prožívá velká dobrodružství…. Autorka napsala tuto knihu s dostatečnou mírou odborné fundovanosti i schopnosti se nepodbízet čtenáři. Chtít ještě vnímat krásu živé přírody a zvířat v ní nejen jako těch využívaných a používaných, ale jako součást našich vlastních životů, jeví se už opravdu jako „nadstandard.“ A přece jde o podstatnou součást našich osudů, nemají-li být jen úprkem ke konci. Tohle všechno si možná dospělý čtenář Mlynaříčka, naštěstí, uvědomí. A bude-li jej pak číst, nebo s tímto vědomím daruje malému čtenáři, bude to dobrý a moc prospěšný krok. I proto, že tahle knížka, v níž i ilustrace jsou dílem autorky, vypráví svůj příběh nejen jako osud malého opeřence v kontextu velkého životaběhu přírody, ale je i pohledem „do zpětného zrcátka“ – chování nás, lidí.
autor: Martinková, Jana

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist