https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/marton-jan-stavby-ze-slamenych-baliku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavby ze slaměných balíků

autor: Márton, Jan | vydavatel: Ing. arch. Jan Márton | rok vydání: 2010 | cena: 650 Kč
Stavby ze slaměných balíků Publikace si klade za cíl být doplňkem části mozaiky současného informačního deficitu stavebníků i architektů v oblasti izolování staveb balíky slámy. Jde o jednu z prvních knih na českém trhu s touto tematikou a první komplexní publikace, psaná tuzemskými architekty a staviteli pro středoevropské klimatické poměry i legislativní prostředí. Představuje dva hlavní směry, jimiž se může stavebnictví v této oblasti ubírat – náhradu běžných tepelných izolací s vysokou ekologickou stopou za slaměné balíky a nízkoenergetické domy stavěné baubiologickým způsobem. Provádí svého čtenáře krok za krokem po základních tématech od stavební fyziky a vlastností balíků přes praktické návody až po příklady již realizovaných staveb. Kniha je doplněna o kapitoly zabývající se hliněnými omítkami a ozeleněnými střechami. Zkušenosti získané za poslední roky v České Republice jsou zasazeny do širšího zahraničního rámce. Autor publikace Jan Márton je architekt zabývající se návrhy pasivních domů s využitím přírodních materiálů. Na publikaci spolupracovali také další odborníci na tuto problematiku: Aleš Brotánek, Mojmír Hudec, Pavel Šturma, Petr Suske nebo Michal Navrátil, odborník na hliněné omítky. Odbornou korekturu knihy provedl Josef Chybík. Podrobné informace o knize včetně ukázek a galerie naleznete na na webové stránce www.stavbyzeslamy.cz. Knihu si můžete objednat také na těchto stránkách nebo přímo u Jan Mártona na adrese martonj@seznam.cz.
autor: Márton, Jan

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist