https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/prirodni-divy-asie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přírodní divy Asie

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Slovart | rok vydání: 2010 | počet stran: 272 | cena: 719 Kč
Přírodní divy Asie
Asie je svou rozlohou největším kontinentem. Přestože je současně i světadílem nejlidnatějším, uchovala se v ní řada přírodních krás. Má nejvyšší pohoří světa, 50 nejvyšších hor, nejhlubší jezero, největší jezero i největší činnou sopku. Je tu i vysoká rozmanitost rostlin a živočichů. Asie je světadílem obrovských kontrastů podnebí a přírodních podmínek. Na severu oblast arktické tundry s věčně zmrzlou půdou a na jihu deštné lesy s tropickou faunou i flórou. Mezi nimi drsné pouště Gobi a Taklamakan a vysokohorská pásma Himálaje, Ťan-šanu, Hindúkuše či Pamíru. Krásná krajina a nekonečné obzory Asie jsou představeny tak, aby vzbudily touhu spatřit je na vlastní oči.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist