https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/radke-reinhard-serengeti-pohled-do-africke-divociny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Serengeti. Pohled do africké divočiny.

autor: Radke, Reinhard | místo vydání: Praha | vydavatel: Knižní klub | rok vydání: 2008 | počet stran: 288 | cena: 296 Kč
Serengeti. Pohled do africké divočiny. Napínavá reportáž o jedinečném světě zvířat východní Afriky je poučným vyprávěním, doplněným o mistrovské fotografie. Od té doby, co Bernhard Grzimek vydal nyní již klasické dílo Ráj divokých zvířat se oblast východní Afriky stala ukazatelem, podle něhož lze usuzovat, zda jsme vůbec schopni ochránit původní přírodu planety Země. Zoolog a tvůrce filmů o zvířatech Reinhard Radke, poctěný několika mezinárodními cenami, líčí ve své strhující knize vzájemnou souhru všech tvorů, žijících v národním parku Serengeti. Radke za doprovodu neobyčejně nádherných snímků obou světově proslulých fotografů divokých zvířat Anupa a Manoje Shahových ukazuje, že Serengeti není ani osamocenou archou Noemovou, ani idylickým rájem na Zemi. Mnohem spíše je šťastnou náhodou zachovaným kouskem původní africké divočiny. Nabízí nám možnost pochopit, jak křehký, drahocenný a ochrany hodný je svět, v němž žijeme.
autor: Radke, Reinhard

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist