https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/rebel-benny-africka-zver-trojrozmerne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Africká zvěř trojrozměrně

autor: Rebel, Benny | místo vydání: Praha | vydavatel: Universum | rok vydání: 2009 | cena: 292 Kč
Africká zvěř trojrozměrně Africká zvěř trojrozměrně s 3D brýlemi! Magické kouzlo, kterým africký kontinent odedávna působí na Evropany, spočívá především v mimořádném bohatství zvěře zcela odlišné od běžné evropské fauny. Bohužel obrovská stáda antilop, buvolů a slonů, početné hloučky žiraf i mohutní hroši a krokodýli už dávno patří minulosti. Rozlehlé pláně některých oblastí jsou téměř prázdné, a dokonce i v rezervacích bojují přírodovědci o záchranu mnoha druhů. Africká příroda naléhavě potřebuje pomoc. Ta může mít různou podobu a jednou z cest je právě působivější představení nádherných přírodních scenérií a unikátní zvířeny ve zcela novém stylu. K tomuto cíli směřuje i tato kniha. Detailní záběry získané tváří v tvář plachým i nebezpečným živočichům, jako třeba snímek drsné sloní kůže nebo hrozivého chřtánu krokodýla, jsou v trojrozměrném provedení daleko přesvědčivější a působivější. Většina ze zvířat, která se na stránkách této knížky nacházejí, byla kdysi velmi hojná, ale dnes bojuje o přežití. Některá z nich, například nosorožci, se již ocitla na pokraji vyhynutí a je otázkou, zda se je vůbec podaří zachránit. I obrázky krajiny ukazují, čím Afrika trpí. Změny v hospodaření, nadměrná těžba dřeva, rušení klidu zvířat i nezákonný lov, to vše způsobuje, že africká příroda se mění a ztrácí na rozmanitosti jak fauny, tak flóry. Kniha zprostředkovává africkou přírodu způsobem, jaký jste dosud nepoznali. Autor, německý fotograf íránského původu, pracoval na svém nápadu trojrozměrné fotografie od roku 2002 a během svých následujících cest do Afriky technologii pořizování trojrozměrných obrázků stále zdokonalovat. Výsledkem je soubor plastických pohledů do života divoce žijících afrických zvířat, doprovázených poutavými a čtivými texty o jejich životě - péči o mláďata, lovu, rodinných vztazích a charakteristických vlastnostech. Pomocí 3D brýlí, které jsou ke knize přiloženy, se ocitneme v bezprostřední blízkosti slonů, lvů, krokodýlů, levhartů, hadů, ptáků nebo nosorožců a seznámíme se i s nočním děním v africkém buši. Snímky vznikaly často v nebezpečných situacích a s přímým ohrožením autorova života. Vydejte se na fotosafari zvláštního druhu, které vám poskytne naprosto věrohodné pohledy do podivuhodné, panenské přírody afrického kontinentu. Jde o vůbec první knihu na světě s trojrozměrnými obázky africké zvěře!
autor: Rebel, Benny

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist