https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/reimer-nick-staud-toralf-zachranme-klima-jeste-neni-pozde
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zachraňme klima - Ještě není pozdě

autor: Reimer, Nick; Staud, Toralf | místo vydání: Praha | vydavatel: Knižní klub | rok vydání: 2008 | počet stran: 288 | cena: 206 Kč
Zachraňme klima - Ještě není pozdě Jen úspornými zářivkami naši planetu nezachráníme! Změna klimatu je tady - to už se dnes nikdo neodvažuje popírat. Teď se všude horečně diskutuje o tom, že je nutné se novým klimatickým podmínkám přizpůsobit. Ale tak daleko ještě nejsme! Když začneme teď hned, okamžitě, jednat, můžeme zabránit nejhoršímu. Tato kniha nabízí jedenáct konkrétních projektů, s jejichž pomocí lze hrozící katastrofu odvrátit. Vesměs proveditelná, reálná opatření, jimiž by se současné emise oxidu uhličitého daly do roku 2020 snížit zhruba na polovinu. Vnucuje se otázka, proč se s tím ještě nezačalo?! Toralf Staud a Nick Reimer ukazují, čím může k záchraně klimatu přispět každý z nás - jako konzument, volič či turista -- a vyjmenovávají opatření, jež musí být realizována v oblasti politiky a ekonomiky. Protože apelovat na jednotlivce nestačí.
autor: Reimer, Nick; Staud, Toralf

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist