https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/russell-charlie-ennsova-maureen-s-laskou-grizzly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

S láskou Grizzly

autor: Russell, Charlie; Ennsová, Maureen | místo vydání: Praha | vydavatel: BB art | rok vydání: 2004 | počet stran: 332 | cena: 249 Kč
Kniha S láskou grizzly je pozoruhodné vyprávění o tom, jak Russell a Ennsová uvedli v potaz vžité názory znalců divočiny i mínění veřejnosti, když přesvědčili všechny, že kamčatští grizzlyové je nejen neohrozili, ale naopak se s nimi sblížili. Hlavní roli v tomto ději hrají tři osiřelá medvíďata, kterých se dvojice ujala a pomáhala jim sžít se s přírodou. Opatrovníci medvědích sestřiček museli přitom obstát v kruté nepřízni sibiřského podnebí a nadto ještě se potýkat s houževnatou a nevypočitatelnou ruskou byrokracií. Vznikla tak kniha poutavá, milá, plná veselých i dramatických událostí. Russell a Ennsová svým obětavým přístupem nutkají svět, aby změnil odvěkou představu o medvědovi jako krvežíznivém zabijákovi lidí, který je pro ně stálou hrozbou. Jejich „medvědí projekt“ dokládá, že je možné vybudovat s těmito úctyhodnými velikány vztah vzájemného respektu, a přináší přesvědčivé pohnutky k tomu, abychom změnili své smýšlení o "sveřepém grizzlym". Přečtěte si recenzi EkoListu.
autor: Russell, Charlie; Ennsová, Maureen

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist