https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/rystonova-ida-pruvodce-lidovymi-nazvy-rostlin-i-jinych-lecivych-prirodnin-a-jejich-produktu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průvodce lidovými názvy rostlin i jiných léčivých přírodnin a jejich produktů

autor: Rystonová, Ida | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2007 | počet stran: 736 | cena: 345
Průvodce lidovými názvy rostlin i jiných léčivých přírodnin a jejich produktů Publikace je nejen podrobným soupisem lidových názvů rostlin z celého světa, ale i nebylinných léčivých prostředků, tak jak je znali naši předkové. Tyto prostředky bývaly nedílnou součástí umění starých bylinářů, ranhojičů i čarodějnic. Autorka shromažďovala názvy více než třicet let a po celou tu dobu byla vedena obdivem k moudrosti a hravé tvořivosti, s jakou vznikaly. Nebyl to však jen dávný starověk nebo středověk, který nám zanechal tajemné kouzlo lidových názvů. I moderní doba přinesla nové termíny – vznikají a žijí stále a přispívají k obohacení našeho jazyka.
autor: Rystonová, Ida

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist