https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/saniga-miroslav-bozi-stopy-v-prirode
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Boží stopy v přírodě

autor: Saniga, Miroslav | místo vydání: Kostelní Vydří | vydavatel: Karmelitánské nakladatelství | rok vydání: 2014 | počet stran: 104 | cena: 109 Kč
bozi stopy v prirode Příroda je krásná v každém okamžiku a za každého počasí. Kouzelnou atmosféru v jejích zákoutích vytvářejí šedavé závoje mlhy rozvěšené v korunách stromů, bělostné roucho čerstvě napadaného sněhu, dešťové kapky na listech stromů svítící odrazem slunce jak lampiónky anebo první jarní kvítky, prodírající se s ohromující silou sněhovou peřinou na světlo. Pro mě je příroda neodolatelná kráska v jakémkoli počasí a vždy v ní mám co obdivovat.“ Miroslav Saniga (* 1964) je na Slovensku oblíbený popularizátor divů přírody. Žije v horské osadě Liptovské Revúce. Vystudoval VŠ lesnickou ve Zvolenu, působil v Národním parku Malá Fatra a od roku 1993 pracuje pro Ústav ekologie lesa Slovenské akademie věd. Externě přednáší na Katedře životního prostředí na univerzitě v Banské Bystrici. Zabývá se především ornitologií, o přírodě hojně píše, fotografuje ji i kreslí. O své zážitky s ptáky, lesními včelami i medvědy se s nadšením sdílí s dětmi ve školách či na exkurzích do hor, ale též v televizi nebo s posluchači Rádia Lumen, kde má pravidelný pořad.
autor: Saniga, Miroslav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist